Bøger / faglitteratur / mønstre

Sy mere patchwork


Beskrivelse


28 mønstre til patchwork i forskellige sværhedsgrader,fx små babytæpper, puder, dækkeservietter, iPad cover og store quilts. Med gennemgang af de grundlæggende teknikker, redskaber (herunder speciallinealer), montering m.v.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2013

af

af

Conni Boll Christensen

d. 6. sep. 2013

Lene Speich har en specialbutik for patchwork i Lyngby og tidligere udgivet patchworkbøger sammen med andre. Denne gang har hun allieret sig med sin kompagnon Bente Speich og udgiver en ny bog med 28 farvestrålende mønstre i forskellige sværhedsgrader lige fra små babytæpper, iPad cover og til store quilts. Henvender sig til både nybegyndere og øvede guiltere.

På Morsø Folkebibliotek, hvor jeg arbejder, køber vi ganske få udenlandske titler. En af undtagelserne er patchworkbøger, fordi vores syglade lånere hungrer efter nye mønstre. De vil glæde sig over denne nye bogs flotte mønstre til både hånd- og maskinsyning. Udover mønstrene indeholder bogen en gennemgang af redskaber og materialer, omregningstabeller, gode råd om stoffer og farver, grundlæggende teknikker om at skære, sy og montere tæpperne. At sy patchwork er et præcisionsarbejde og derfor bruges der ofte special-linealer. Et udvalg af disse præsenteres fx bjerglineal, Easy Dreden og Crazy Curves.

Lene Speich udgav i 2008 sammen med Jane Sand Sy patchwork, hvor farvevalget er lysere, måske mere nordisk i sit udtryk.

Flot, farvestrålende og grundig patchworkbog, der indeholder både traditionelle og nye teknikker. Et sikkert hit hos alle patchworkere.