Bøger / faglitteratur / vejledninger

Sy nederdele : design, syvejledninger, mønstre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2016

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 12. jan. 2016

Bog med opskrifter på ti forskellige nederdele som kan syes i størrelse 34-54.

Bogen indledes med afsnit om sygrej og teknikker, størrelsesguide og pasform. Herefter præsenteres nederdelene. For hver enkelt model er der afsnit om hvilke materialer man får brug for, stofvalg, klippevejledning og en gennemillustreret syvejledning. Dette er forfatternes første bog, men de arbejder hver især online med blogs/webshops med egne mønstre og online sy- og tilretningskurser.

En seriøs bog som hjælper én sikkert gennem alle skridt mod en lækker hjemmesyet nederdel. De gennemillustrerede arbejdsvejledninger er virkelig gode, ligeså problemløsningsguiden og ideen om materiale- og værktøjslister som indledning til hver model - præcis ligesom i en kogebog hvor man starter med en ingrediensliste. Det eneste jeg savner er mere tydelige angivelser af hvilke modeller der er lette at sy og hvilke der er svære.

Der findes opskrifter på nederdele i mange forskellige sybøger. Der findes dog kun to titler som kun omhandler nederdele: NederdeleVild med nederdele fra 1985 og Vild med nederdele fra 2013 som dog både har modeller til børn og voksne. Disse er desuden noget mere casual og farverigeDer findes opskrifter på nederdele i mange forskellige sybøger. Der findes dog kun to titler som kun omhandler nederdele: Nederdele fra 1985 og fra 2013 som dog både har modeller til børn og voksne. Disse er desuden noget mere casual og farverige.