Bøger / faglitteratur / mønstre

Sy patchwork af stofstrimler


Beskrivelse


Sy nye dækkeservietter, grydelapper og andet til bord, køkken og taske med stofstrimler i fine farver og i en enkel teknik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. feb. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. feb. 2019

Sy nye dækkeservietter, grydelapper og andet til bord, køkken og taske med stofstrimler i fine farver og i en enkel teknik. Der kræves blot en præcis og let øvet hånd ved en god symaskine.

Dorthe Jollmann er et kendt navn indenfor design af patchwork. I denne bog viser hun en ret simpel teknik, hvor præcist klippede stofstrimler sys sammen om et mellemfor og derefter sys sammen med flere stykker af samme slags. Med pæn kantning kan man fremstille mange fine ting, såsom tasker og kurve, dækkeservietter og grydelapper, omslag til mobil og kalender, omslag til at holde flasker og kander henholdsvis kolde og varme, bordskåner, tehætte, kuffertmærke mm. Alt vist med farvefotos, tegninger, farvet boks med materialeforbrug og detaljeret arbejdsbeskrivelse.

Inspirerende bog med mange søde ting - farvevalg betyder rigtig meget for det færdige resultat. Instruktionerne er tydelige og forståelige. Det er lidt synd, at de mange farvefotos fremstår lidt douce og ikke så klare.

I Patchwork finder man også lidt om at sy med stofstrimler. I artikler i forskellige blade og på nettet kan man også finde lidt om det. Jollmanns nye bog er den eneste, der udelukkende beskriver denne patchworkstil og -teknik.Informationer og udgaver