Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Syg i hovedet


Beskrivelse


Ida finder nogle mystiske breve på gaden. De er måske fra én, der bliver holdt indespærret af sin far. Til sidst bliver politiet inddraget, men kan de finde den, der har skrevet brevene?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. juli 2016

af

af

Torben Wilhelmsen

d. 25. juli 2016

Ida finder på gaden nogle mystiske breve, der ser ud til at være fra én, der bliver holdt indespærret af sin far. Idas lærer og hendes far bliver inddraget, men kan de finde ud af, hvem der har skrevet brevene? Let læsning fra ca. 10/11 år og opefter.

Ida finder mystiske breve i gule kuverter på gaden. Hun samler dem op. De rummer håndskrevne sedler, hvor brevskriveren fortæller, at han/hun bliver holdt indespærret af en far, som er blevet syg af at have været i krig i Irak og Afghanistan. Ved et tilfælde ser Idas lærer brevene, og hun og Idas far kontakter politiet. Historien ender på en overraskende måde. Bogen er illustreret med farvelagte stregtegninger.

Bogen er som andre bind i serien "Dynamo" fx Du sladrer ikke, vel Willy, let at læse og henvendt til tweens og unge og måske også unge voksne. Den er velskrevet, og historien fænger. De håndskrevne sedler er gengivet, og kan måske være lidt svære at læse for svage læsere, men jeg tror nu ikke, der er et problem. Bogens tegneserieagtige illustrationer støtter læsningen fint ved at vise tekstens indhold.

Der findes enkelte lette bøger, der også handler om krigstraumer, som fx Omar mister Messi. Men nærværende bog, som den, der læser den, længe tror handler om det, viser sig i sidste ende, at handle om noget helt andet.