Bøger / faglitteratur til børn / løft og kig

Syg og rask og sund


Beskrivelse


Billedbog med flapper om sygdom og sundhed, fx om hvordan det føles at være syg, forklarer hvad feber er, og hvad man kan gøre for at blive rask.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2013

af

af

Else Lerche

d. 25. sep. 2013

Fagbilledbogen udkommer i den efterspurgte forlagsserie Hvem? Hvad? Hvordan?. Den henvender sig til børn fra 3-6 år og er velegnet som oplæg til samtale om sygdom og sundhed.

Forfatteren har lavet lignende fagbilledbøger om mange forskellige emner, fx Hjemme hos os, 2011. Bogen beskriver, hvordan det føles at være syg, forklarer hvad feber er, og hvad man kan gøre for at blive rask. Man er med til lægebesøg både akut og en helbredsundersøgelse. Det forklares hvad et sår er. Der er en side om at holde sig sund og et opslag om tænder. Det hele fortælles i en fin sammenhæng mellem tekst og illustrationer. Teksten er ret kort og delt i to. Størstedelen er sat i en ret stor sats og henvender sig til det lyttende barn. I en mindre sats er en tekst, der fx fortæller en lille historie om den syge Hjalte eller er en kommentar til illustrationerne. De er malet i klare farver i en tydelig naturalistisk streg i Doris Rübels vanlige streg. En del illustrationer har flapper, der når de åbnes, ofte er med til at vise et forløb. Forsiden med titlen i rødt og et billede af sengeliggende Hjalte er en god indgang til bogens emne.

Bogen supplerer forfatterens fagbog På opdagelse i kroppen, 2002, der handler om hvordan kroppen fungerer. I Laura bliver syg, 2010 har Laura feber og besøger lægen.

Billedbogen i den populære serie behandler emnerne kortfattet på en børnevenlig måde for de 3-6-årige. Den er rigtig god til at forklare og til at være et oplæg til en snak mellem barn og voksen.Informationer og udgaver