Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Sygdom og smitte


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2015

af

af

Hans-Christian Uth

d. 18. juni 2015

En lille fagbog som fortæller om de vigtigste smitsomme sygdomme - fra pesten i middelalderen til vor tids ebola-epedimi. Man får også noget at vide om bakterier og virus, om vaccine og behandling, og den slutter af med at fortælle om vores sundhedssystem, og det vi nu ved om sygdom og sundhed. For 10-12-årige.

Bogen har 16 afsnit om forskellige emner. Alle afsnittene har et eller flere billeder, som er med til at forklare emnet, og nogle gange er svære ord forklaret ved siden af teksten. Der er både indholdsfortegnelse og stikordsregister, så man kan bruge bogen til at søge oplysninger i.

En fin lille, ret let at læse og overskuelig bog, som giver de vigtigste oplysninger om smitsomme sygdomme før og nu.

Der findes ingen tilsvarende bøger om emnet. I bogen Børn i gamle dagePå skolebænkenHvad fejler jeg? er der et afsnit om sygdomme. Det er der også i den lidt sværere bog På skolebænken fra 2008. I bogen Hvad fejler jeg? fra 2011 er der en både sjov og seriøs gennemgang af de 99 mest kendte børnesygdommeDer findes ingen tilsvarende bøger om emnet. I bogen Børn i gamle dage er der et afsnit om sygdomme. Det er der også i den lidt sværere bog fra 2008. I bogen Hvad fejler jeg? fra 2011 er der en både sjov og seriøs gennemgang af de 99 mest kendte børnesygdommeDer findes ingen tilsvarende bøger om emnet. I bogen Børn i gamle dage er der et afsnit om sygdomme. Det er der også i den lidt sværere bog På skolebænken fra 2008. I bogen fra 2011 er der en både sjov og seriøs gennemgang af de 99 mest kendte børnesygdomme.