Bøger / faglitteratur til børn

Sygeplejerske


Beskrivelse


Sygeplejersker plejer de syge og giver omsorg. Læs om deres uddannelse og arbejdsopgaver i denne fagbog for 8-11-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2022

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 16. dec. 2022

Sygeplejersker plejer de syge og giver omsorg. Læs om deres uddannelse og arbejdsopgaver i denne fagbog for 8-11-årige.

I "Dyrepasser" fortælles om arbejdsopgaver som fx fodring, rengøring og dyrlæge-hjælper. Der er både oplysninger og fotos af dyr og deres unger, samt et afsnit om forsøgsdyr. Der kan også læses om job som dyrehandler og heste-manager. Bogen har "test dig selv" hvor man skal gætte foder til 9 forskellige dyr. Den har lixtal 20. I "Sygeplejerske" kan man læse om, hvilke arbejdsopgaver en sygeplejerske har, fx lave undersøgelser, lægge drop og forbindinger. Her er også et historisk tilbageblik på nonner og den kendte sygeplejerske Florence Nightingale, samt et afsnit om corona. Bogen har lixtal 24. Begge bøger har indholdsfortegnelse, mange store fotos og afsluttes med "vil du vide mere?" samt stikordsregister. De er fra serien "Fagklub. Blå", hvor forfatteren også har skrevet om et andet erhverv: Frisør.

Begge bøger er lette at læse med god opsætning med overskrifter, tydelig skrift og korte afsnit. Lange ord er delt fx natur-katastrofe og fangen-skab. De har flotte fotos, som understøtter teksten.

Der kan også læses om de to jobs i henholdsvis SygeplejerskeBag facaden i zoo i serien "Faktisk" og Bag facaden i zoo, hvor 3. kapitel handler om dyrepasserne og deres arbejdsopgaverDer kan også læses om de to jobs i henholdsvis Sygeplejerske i serien "Faktisk" og , hvor 3. kapitel handler om dyrepasserne og deres arbejdsopgaver.


Børn & bøger

Årg. 76, nr. 2 (2023)

af

af

Kurt Kristensen (f. 1943)

Årg. 76, nr. 2 (2023)