Bøger / faglitteratur / opskrifter

Syltedronningen : moderne syltning til alle måltider


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2017

af

af

Line Hoffgaard

d. 15. juni 2017

Tryl dine frugter, bær og grøntsager om til lækkert tilbehør til alle dagens måltider med denne lækre syltekogebog. Alle kan være med.

54 sylteopskrifter på bl.a. syltetøj, marmelade, relisch, pickles, chutney, gelé og kompot. Opskrifterne spænder over traditionelle opskrifter såsom alliancesyltetøj og stikkelsbærsyltetøj til moderne mere utraditionelle opskrifter på lavendelgelé, æblesmør med ingefær og hvidløgsconfit. Opskrifterne kan bruges både i det salte og søde køkken og er inddelt i kategorier efter dagens måltider: morgenmad, brunch, frokost, eftermiddagskaffe og aftensmad. Bagerst opskrifter og portrætter af folk, der har krydset forfatterens vej ifm. hendes syltekurser. Bogen har et forord af Pam Corbin fra River Cottage og flere afsnit om syltningens historie og gode råd til syltning. Ved hver opskrift angives om det er et sødt, surt, salt, bittert eller umami tilbehør. Helena Grayston har virksomheden "Syltedronningen" og afholder kurser i syltning.

En helt igennem flot og appetitlig kogebog om syltning, som også overrasker med nye spændende smagssammensætninger. Vejledningerne er nemme at følge og der gives fine forslag til, hvad den enkelte opskrift egner sig som ledsager til. Ingredienserne er helt almindelige og der er skåret ned på mængden af sukker i mange opskrifter.

Der findes et pænt udvalg af syltebøger, bl.a. God mad - let at sylteAnnes syltebog og Annes syltebogDer findes et pænt udvalg af syltebøger, bl.a. God mad - let at sylte og .


Gartner tidende

Årg. 133, nr. 12 (2017)

af

af

Annemarie Bisgaard

Årg. 133, nr. 12 (2017)