Bøger / faglitteratur / opskrifter

Syltning og konservering


Beskrivelse


Om hvordan man dyrker sin egen mad, reducerer spild og bliver mere selvforsynende. Samt hvordan man ved syltning og hjemmekonservering kan tage hensyn til særlige kostbehov og kontrollere eller eliminere de tilsætningsstoffer, der findes i kommercielt tilberedte fødevarer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2013

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 17. maj 2013

Til alle der interesserer sig for syltning og hjemmekonservering. Derudover til dem der interesserer sig for selvforsyning og dem med overskudsfrugt i haven. Nogle forkundskaber er nødvendige. Opskrifterne er forholdsvis enkle at følge, men der nævnes teknikker som fx blanchering uden yderligere forklaring, og det indledende kapitel omtaler adskillige teknikker, som ikke uddybes fuldstændig.

Bredt favnende bog om syltning og konservering af frugt og grøntsager. Et langt indledende kapitel som omtaler de enkelte teknikker. Det er dog lidt forvirrende, da teknikkerne forklares delvist, men ikke helt - dertil skal man gå til opskrifterne. Jeg savner flere tabeller, fx over hvilke frugter der er bedst egnede til hvilke konserveringsteknikker. Der omtales fx, at nogle frugter ikke egner sig til at lave syltetøj, fordi de indeholder for lidt pektin, men der nævnes kun nogle få eksempler. Desuden ville jeg have værdsat flere forslag til brug af produkterne - fx rabarberketchup. Udvalget af opskrifter bærer en del præg a,f at originaludgaven er engelsk. Indeholder mange fine billeder, men layoutet er ikke nutidigt, og især forsiden skriger 1970'erne, da den er i orange og brunlige nuancer. De senere år er der ikke kommet mange bøger om emnet, og den kan derfor evt. fylde et hul i samlingen.

Bedst sammenlignelig er nok Kom det på glas : syltetøj, relish og chutney, 2009, også med engelsk forlæg.

Udmærket bog som måske kan give ny inspiration til folk, der er glade for at sylte.