Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Synd for dig


Beskrivelse


Klaras forældre skændes, og Klara tror, de skal skilles. Klara ønsker sig en kanin i fødselsdagsgave, men mor siger, at det får hun ikke. Far har mistet sit arbejde, og Roses kanin bliver kørt ned. Nu kan Klara ikke klare mere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2014

af

af

Inge Lykke

d. 4. juli 2014

Til børn fra 8 til 10 år. Frilæsningsbog til den let øvede læser.

Det er synd for flere i denne 7. bog i serien K for Klara. Det er synd for Julie, fordi hun har forstuvet sin fod, det er synd for Rose, fordi hendes kanin dør, og det er synd for Klara, fordi hendes far har mistet sit arbejde. Forældrene skændes, og Klara er bange for, at de skal skilles. Klara har det så skidt, at hun har svært ved at fungere i skolen, og da hun er til begravelse ved Roses kanin, snører alt sig sammen inde i hende, og hun græder og græder. Roses mor trøster hende, og de to sætter sig ind og får snakket om alt det, Klara har gået og tænkt på. Bagefter ser pigerne film, og Klara glemmer sine problemer. Både far og mor kommer og henter hende, og de ser glade ud. Hjemme igen siger mor, at de ikke skal skilles. Klara kan godt regne ud, at det er Roses mor, som har ringet til dem, men det er i orden. Illustrationerne er sort/hvide naturtro helsidestegninger. Typografien er stor og åben.

Denne 7. bog lægger sig fint i forlængelse af de øvrige titler i serien. Det er vedkommende emner for målgruppen, som beskrives. Kirsten Ahlburgs Sara serien fortæller også om udfordringer for målgruppen.

Meget vedkommende bog om den frygt børn kan gå med, og som de skal have hjælp til at sætte ord på. Stemningen er godt opbygget, så vi føler med Klara.