Bøger / skønlitteratur / krimi

Syndefaldet i Wilmslow : en thriller om Alan Turing


Beskrivelse


Krimi hvor en ung, velbegavet betjent efterforsker et selvmord og dermed langsomt afslører et matematisk geni, der var krumtap i afkodningen af det tyske Enigma-system under 2. verdenskrig.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2009

af

af

Per Månson

d. 12. aug. 2009

Det er både en roman for folk, der elsker begavede krimier, og for andre med interesse for efterkrigstidens England og matematik.

Svenske Lagercrantz spænder vidt fra finanskrimien Stjerneskud, 2002 til to bøger om Mount Everest, hvor Himlen over Everest, 2007 berettiget har fået klassikerstatus. Fælles for forfatterskabet er en meget grundig research. Vi er nu i England i 1954, hvor den meget velbegavede unge betjent Corell bliver kaldt ud til et sandsynligt selvmord. En yngre forsker har spist et cyankalium-imprægneret æble. Det er Alan Turing. Corell studerer hans papirer og kommer stykkevist på sporet af en fantastisk karriere, der fascinerer ham. Selv om det stadig er top-hemmeligt finder han ud af, at Turing var manden, der brød nazi-Tysklands Enigma-kode og regnes for datalogiens fader. Lagercrantzs metode er en fascinerende måde at skrive en biografisk roman på: at lade en begavet udenforstående gradvist finde ind i en af samtidens største, men skjulte geniers liv og værk. En uhyre velskrevet roman, der faktisk er inspireret af beskrivelsen af løgneparadokset i Nørretranders' Mærk verden.

Alan Turings liv har bl.a. inspireret til skuespillet Breaking the code, der har været vist i en tv-udgave med Derek Jacoby i hovedrollen.

En fremragende biografisk roman om et af sidste århundredes største skjulte genier, der faktisk forkortede 2. verdenskrig og grundlagde edb-alderen.


Berlingske tidende

d. 11. sep. 2009

af

af

Jørgen Johansen

d. 11. sep. 2009


Politiken

d. 31. aug. 2009

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 31. aug. 2009


Jyllands-posten

d. 2. sep. 2009

af

af

Jakob Levinsen

d. 2. sep. 2009