Bøger / skønlitteratur / roman

Synderen


Beskrivelse


Krimi. Rizzoli og Isles kaldes ud til et kloster, hvor en nonne er fundet brutalt myrdet, og kort efter finder de endnu et lig. Sagen trækker tråde til Indien men også langt ind i Isles privatliv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2016

af

af

Rikke Bruun

d. 3. nov. 2016

På et kloster bliver to nonner brutalt overfaldet, og for søster Camille bliver overfaldet fatalt. Under obduktionen gør retsmediciner Isles en frygtelig opdagelse, og snart finder politiet endnu et lig. For læsere med hang til de mere grafiske krimier.

Graystones Abbey ligger bag en høj stenmur, og udover klostrets efterhånden aldrende nonner, har kun få mennesker adgang til denne verden, hvor nonnerne lever et stille liv. Chokket er derfor stort, da to af klostrets nonner overfaldes brutalt i kapellet - et overfald der koster den unge søster Camille livet, mens den aldrende søster Ursula er efterladt så hårdt kvæstet, at hun går i koma. Rizzoli og Isles må arbejde hurtigt, da noget i obduktionen af Camille tyder på yderligere overgreb og ofre. Men er det Camille eller Ursula, der er gerningsmandens hovedoffer?.

En rigtig god krimiserie med stærke kvindelige hovedroller. Serien er skrevet i perioden 2001-2014, hvilket godt kan mærkes specielt omkring den teknologiske udvikling, men det gør ikke noget. Plottet og bogens drive er godt skruet sammen, og man er som læser godt underholdt.

Hvor seriens 2 første bind primært har Rizzoli som omdrejningspunkt, kommer Isles i dette 3. bind meget mere på banen. De to første bind hænger tæt sammen med den samme gerningsmand, hvor "Synderen" bedre kan læses selvstændigt. Serien er på 11 bind, hvor også bind 11 Dø igen er udkommet på dansk i 2015.


litteratursiden.dk

d. 29. nov. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 29. nov. 2016

Endnu en spændende krimi i serien om Rizzoli og Isles, som dog ikke helt når forgængernes højder. Jeg kan ikke helt sætte en finger på, hvad det er der mangler i dette bind, men måske er det Jane Riz...