Bøger / faglitteratur til børn

Synsbedrag


Beskrivelse


Med udgangspunkt i en kort introduktion til hjernen og synssansen, gennemgås forskellige typer af synsbedrag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juni 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. juni 2014

Denne fagbog om synsbedrag har en meget bred målgruppe, der enten vil læse bogen fra ende til anden eller bare "zappe tilfældigt rundt" mellem de forskellige synsbedrag. Bogen kan læses af børn fra 10 år og opefter. Men det er en udgivelse, som fanger læseren og giver lyst til at bladre. Hvorved både yngre læsere vil bruge lang tid på billederne, og også unge og voksne læsere vil blive indfanget af billedernes univers og forklaringerne bag.

Bogen fører læseren ind bag forskellige optiske illusioner og giver den videnskabelige forklaring på selve synsbedraget. Indledningsvis gives en kort introduktion til hjernen og synssansen, hvorefter eksempler på forskellige typer af synsbedrag gennemgås. Det er en fængslende udgivelse, som man ikke nødvendigvis læser i sin helhed, men som det er meget svært ikke at bladre rundt i og blive grebet af. Der er mange både flotte, sjove, mystiske og interessante synsbedrag, og forklaringerne til de forskellige bedrag er skrevet i et letforståeligt sprog.

Der findes andre tilsvarende udgivelser om synsbedrag. Men der udkommer sjældent nye udgivelser. Denne udgivelse supplerer samlingen godt med en god faglighed, mange synsbedrag og et flot layout.

Flot fagbog om synsbedrag, som appellerer til læsere i alle aldre enten som bladrebog eller som fagbog.