Bøger / faglitteratur til børn

Syrien


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. sep. 2019

af

af

Rikke Andersen

d. 13. sep. 2019

Fascinerende bog om Syrien, der tager dig med hele vejen rundt om landets geografi, kultur og ikke mindst historie, fra oldtiden til "Det arabiske forår" og den efterfølgende borgerkrig. For 12-15-årige.

Fagbogen om Syrien indledes med to faktabokse: "Hvorfor taler vi om Syrien?" og "Hvad er en borgerkrig?" Men det er ikke kun en bog, der beskriver krig og ødelæggelse. Forfatteren kommer hele vejen rundt om Syrien. Først med et afsnit om landets geografi og dernæst en længere beskrivelse af Syriens historie gennem tiden. Dernæst præsenteres seværdigheder, den syriske befolkning og deres kultur, sprog og religion. Til slut beskrives "Det arabiske forår" og den efterfølgende konflikt i Syrien. Bogen er hardback og har forskellige billeder på forsiden. Til slut en oversigt over vigtige årstal og stikordsregister.

En fagbog, der præsenterer Syrien på en rigtig interessant og spændende måde. Når man tænker Syrien, tænker man normalt straks borgerkrig, flygtninge og islamisk stat, men denne bog viser så meget andet interessant, at man får lyst til at læse mere om landet. Kapitlerne er korte og begreber forklares undervejs, både i teksten og i faktabokse.

Denne bog er unik, fordi det er den første af sin slags skrevet for unge. Men ønsker man at udvide sin horisont yderligere, kan man læse Mellemøsten fra 2013, der beskriver hele regionen i et bredt perspektiv.