Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Syriens gryder : en kulinarisk dannelsesrejse


Beskrivelse


Kulinarisk rejsebeskrivelse fra Syrien med dagbogsoptegnelser, fotos og opskrifter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2015

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 8. dec. 2015

Kulinarisk rejsebeskrivelse fra Syrien med dagbogsoptegnelser, fotos og opskrifter. For dem der vil forstå den syriske madkultur og inspireres til mad og rejser.

Ruth von Sperling er journalist, tidligere ansat på P1 og står for bogens tekst. Pernille Kløvedal Helweg er fotograf, illustrator og forfatter, og leverer størstedelen af bogens fotos. Opskrifterne i bogen leveres af Trine Hahnemann der er kok og virksomhedsejer. Syriens gryder bliver beskrevet som en kulinarisk dannelsesrejse gennem Syrien. De to forfattere har, før Syriens sammenbrud i 2011, besøgt landet med et kulinarisk sigte og kreeret denne bog. Bogen består primært af dagbogslignende tekster, der beskriver restaurantbesøg, rejser og private sammenkomster i Syrien. Maden er i fokus, men også de mennesker der mødes samt den syriske dagligdag. Dette akkompagneres af mange fotos. Sidste tredjedel af bogen består af opskrifter, der tager udgangspunkt i det syriske køkken. Her findes retter som baba ganoush, hummus, kafta, fatosh, søde desserter og kager. Fotosiden i denne del er primært studiefotos.

Et varm og anderledes, kulinarisk bog, der har en personlig vinkel på spiseoplevelsen, og delvist fortæller historien om et folk via dagbogsbladene. Fotosiden fungerer godt sammen med teksten.

Khankans køkken har mere fokus på opskrifterne.