Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Syv dage med Emma C


Beskrivelse


Kalle og to venner finder en pakke cigaretter. De deler dem med Alicia og Emma C. Kalle bliver forelsket i Emma. Efter syv dage mødes de ikke mere. Der er ikke flere cigaretter. Kalle skriver brev til Emma. Men det falder i de forkerte hænder!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. feb. 2014

af

af

Else Lerche

d. 25. feb. 2014

Det er den anden udgivelse i let-læsningsserien Dynamo. Den er til de 10-13-årige, især drenge. Den er også velegnet til dem, der har lidt svært ved at læse.

Forfatteren udgav i 2012 17 km syd for Aalborg. De udtryksfulde farveillustrationer er udført af Katrine Clante, der har illustreret andre titler. Forsiden er et portræt af hovedpersonerne Emma C og Kalle. Bagsideteksten fænger. Kalle og hans to venner finder en pakke cigaretter. I spisefrikvarteret sidder de i skjul på nogle træstubbe og ryger. Alicia og Emma fra parallelklassen opdager dem og får nogle hiv med. Emma sætter sig på Kalles stub. Kalle forelsker sig i Emma og glæder sig til at sidde tæt med hende igen. Emma kan vist lide ham. Efter syv dage er det slut, der er ikke flere cigaretter. Desperat skriver Kalle et brev til Emma og sætter det i stubben. Det falder i de forkerte hænder og Kalles verden synker i grus, lige til Emma vinker til ham. Teksten er letlæst, skrevet i korte sætninger i et nutidigt sprog. Kalle fortæller så levende og ærligt, at jævnaldrende drenge let kan identificere sig med ham. Den åbne typografi, teksten opdelt i otte kapitler og illustrationerne gør layoutet indbydende.

Om den første forelskelse kan man også læse om i Ikke os to, 2012, set med pigeøjne og med drengeøjne i Hvad så, Vilmer, 2009.

Det er en letlæst, velskrevet og vedkommende historie om den første forelskelse. Drenge fra 10-13 år kan identificere sig med Kalle og piger få et indblik i drenges tanker.