Bøger / skønlitteratur / krimi

Syv dage : krimi


Beskrivelse


Krimi fra Cape Town. En snigskytte truer med at skyde en politimand om dagen, indtil mordet på en ung, kvindelig advokat er opklaret, så efterforskeren Benny Griessel får travlt med den dramatiske sag, der i løbet af syv dage fører ham til flere sider af det sydafrikanske samfund.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 21. mar. 2013

Lyst til bare at læse en godt komponeret historie fyldt med atmosfære og en interessant baggrund må være nok til at læse denne, men en særlig interesse for krimiplots i mere eksotiske rammer end de nordeuropæiske vil også godt. Bør anbefales varmt.

Meyer karakteriseres på forsiden som en af verdens bedste krimiforfattere, og det er ikke helt galt. Desværre er kun en anden krimi oversat samt 2 spændingsbøger, men indtil flere kommer til, må vi nyde denne. Scenen er Cape Town, og efterforsker Benny Griessel er igen hovedpersonen omgivet af flere spændende karakterer i et samfund fyldt med konflikter, problemer og muligheder. En snigskytte begynder at skyde politifolk ned hver dag og vil fortsætte, hvis ikke mordet på en ung, kvindelig advokat opklares. Sagen eksploderer i løbet af de 7 dage, bogen foregår, og den udvides til flere sammenhængende felter, samtidig med at Griessels privatliv folder sig ud, og læseren får et indblik i sydafrikanske forhold.

Flere personer går igen i Meyers bøger, uden der er tale om serier, men med samme hovedpersoner som Tretten timer og både kronologisk og tematisk fortsættelse, er dette bind 2 i denne serie. Giver et markant andet billede af det sydlige Afrika end McCall Smiths hyggelige krimier fra Botswana, men suppleres fint af Meyers spændingsbøger Jægerens hjerte og Jægerens bytte.

Svingende oversat, men velskrevet og spændende historie fra et interessant miljø og med personer, der tilføjer nye dimensioner til nordeuropæiske scener.


litteratursiden.dk

d. 1. maj 2013

af

af

Lida Wengel

d. 1. maj 2013

Hårdkogt krimi for mænd med begejstring for omfanget af kvinders brystmål og voldsomme våben. Man skal aldrig begynde noget med en beklagelse, men dette bliver undtagelsen, der bekræfter reglen. Jeg e...