Bøger / skønlitteratur / roman

Syv små soldater : krimi


Beskrivelse


Krimi. En højtstående bankdirektør findes bestialsk myrdet på sit kontor. Hans død efterfølges snart af flere. Hvad har de myrdede tilfælles? Kriminalbetjent Max Wolfe er på sagen som kommer tættere og tættere på Max Wolfe selv og dem han holder af.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2015

af

af

Merete Trap

d. 18. mar. 2015

Bør du som voksen straffes for en forbrydelse begået i ungdomsårene, kan man ligefrem sige at du fortjener at dø? Første bog om kriminalbetjent Max Wolfe. For en bred læserskare, både kvinder og mænd, der holder af en god, engelsk krimi.

En højtstående bankmand findes bestialsk myrdet på sit kontor, hans hals er skåret over med et raffineret våben. Kriminalbetjent Max Wolfe bliver sat på sagen. Det viser sig snart at bankmanden, sammen med seks andre, har været del af en vennekreds på overklassekostskolen Potters Field. Vennekredsen har en skræmmende handling bag sig, og nogen vil dem til livs! Snart er der flere døde. Imens morderen jages, kæmper Wolfe også på privatfronten, som alenefar til en lille datter. Dette er Tony Parsons første krimi, han er bedst kendt for Mand og dreng, 2002.

En elementært spændende krimi, hvor der på elegant vis leges med temaerne omkring forbrydelse og hævn i en verden, hvor overklassen dækker over hinanden. En krimi fyldt med engelsk atmosfære, en charmerende anti-helt og et godt og underholdende plot.

Denne bogs handling minder lidt om FasandræberneGøgens kalden af Jussi Adler-Olsen, hvor der også er tale om en vennekreds fra overklassen med en synd i bagagen. Desuden har den fællestræk med den gode, klassiske, engelske krimi, hvor også J.K. Rowling i skikkelse af Robert Galbraith er kommet med i kampen med fx Gøgens kaldenDenne bogs handling minder lidt om Fasandræberne af Jussi Adler-Olsen, hvor der også er tale om en vennekreds fra overklassen med en synd i bagagen. Desuden har den fællestræk med den gode, klassiske, engelske krimi, hvor også J.K. Rowling i skikkelse af Robert Galbraith er kommet med i kampen med fx .


Politiken

d. 10. apr. 2015

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 10. apr. 2015