Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Syv troldmænd


Beskrivelse


Fantasy. Nins lillebror er forsvundet, og det virker som om hun er den eneste der kan huske ham. Bøhmanden har taget ham og slettet minderne om ham fra deres forældre. Men Nin husker ham stadig, og må tage til eventyrlandet Overdrevet, for at redde ham fra den onde Strood.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2010

af

af

Martin W Hansen

d. 7. dec. 2010

Henvender sig til fantasy-læserne fra ca. 12 år og opefter. Bogen vil vække begejstring hos både nye og garvede fantasy-fans. Bogens forside kan være misvisende, og det bør i formidlingsøjemed oplyses, at bogen kan være lidt uhyggelig.

Forfatteren debuterer med denne bog på dansk, og det er første del af en serie på (foreløbigt) to bøger. Bogen er i fantasy-genren, som vi jo har set en del af, de seneste par år. Men med det sagt, er bogen meget original i sprog og idé. Den omhandler pigen Nin, der en dag opdager, at hendes lillebror er forsvundet, og som om det ikke var forfærdeligt nok, så virker det som om, hun er den eneste der kan huske, at han nogensinde har eksisteret. Det viser sig, at Bøhmanden har taget ham, og snart kommer han tilbage efter Nin selv. Derefter følger en original og magisk rutsjebanetur af en fantasy-roman, der på fornem vis holder spændingen til sidste side. Mit eneste problem med denne bog er, at forsiden signalerer pigebog og måske noget med feer, men sine steder kan den faktisk være ret uhyggelig. Især den scene, hvor hovedpersonen er blevet "slettet" fra sin mors minder, og hun må flygte fra sit eget hjem, fordi moderen tror hun er en fremmed, er skræmmende.

Flere steder kom jeg til at tænke på Chris Woodings Malice og Havos, hvor børn også "bortføres" til en eventyrverden. Men nærværende bog, vil i langt højere grad også henvende sig til piger.

Et fantastisk og meget originalt bud på en fantasy-fortælling. Jeg glæder mig til sidste bind.Informationer og udgaver