Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tågeslør


Beskrivelse


Vampyrpigen, Kassie er sluppet fra Junior, men hun er stadig ikke fri, og vampyren Zan har en overraskelse til hende. Kassie bliver nu nødt til at tage en farlig beslutning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 15. okt. 2014

Spændende og actionfyldt vampyr-bog for unge og voksne. Bogen er 8. bind i denne medrivende serie, "Blodets bånd", om ungdom, kærlighed, venskab og mørke kræfter.

Denne bog kan betegnes som dark fantasy, og skildrer en flok unge moderne mennesker, hvoraf nogle er vampyrer. De lever ofte et voldsomt og intenst liv, og nogle af vampyrerne har ikke rigtigt styr på deres tidligere tilværelse som dødelige mennesker. Deres venskaber bliver derfor udsat for svære prøvelser. De forskellige kapitler er helliget hver sin person. Nogle er skildret i første - og andre i tredje person. For at få det bedst mulige udbytte af læsningen kræves der, at læseren først stifter bekendtskab med seriens tidligere bind. Forfatteren har før fået udgivet adskillige ungdomsbøger, hvoraf de fleste omhandler okkulte emner. Denne spændende og medrivende serie fortsættes i næste bind.

Uhyre velskrevet bog, hvor sproget flyder helt naturligt, og hvor replikkerne virker troværdige og autentiske. Personskildringerne er gode, og læseren kommer helt ind under huden på bogens aktører. Der er fint styr på de mange personer og det til tider lidt indviklede handlingsforløb. Det intense drama udvikler sig konstant med mange overraskelser.

Denne bogs læsere vil også få glæde af af dark fantasy-serierne "Nattens hus" af Christin og P.C. Cast og "The Morganville vampires" af Rachel Caine. Disse bøger udspilles også i nutidige ungdomsmiljøer.