Bøger / faglitteratur / bibliografier

Tårernes Europa


Beskrivelse


Højaktuel og vedkommende bog om krigen i Ukraine, og hvad dens konsekvenser bliver for Europa og fremtidens verdensorden. For læsere interesserede i europæisk politik eller historie.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2022

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 2. dec. 2022

Højaktuel og vedkommende bog om krigen i Ukraine, og hvad dens konsekvenser bliver for Europa og fremtidens verdensorden. For læsere med interessere i europæisk politik eller historie.

Tidligere minister og nuværende direktør for tænketanken "Europa", Lykke Friis, er kendt som en af de mest skarpe eksperter indenfor europæisk politik. I nærværende udgivelse ser hun nærmere på, hvad Putins krig mod Ukraine har af konsekvenser for Europa - både på kort og langt sigt. "Håbets Europa" som blev indvarslet med murens fald i 1989, er blevet til "Tårernes Europa", og Friis' tese er, at perioden mellem 1989 og 2022 faktisk blot var en mellemkrigsperiode, noget som statslederne aldrig formåede at indse, og det med store konsekvenser til følge. Hendes håb er derfor at Europa i fremtiden vil være mere aktiv selv, og kommer med et bud på, hvad der kommer til at ske i fremtiden. De geopolitiske analyser suppleres med personlige anekdoter og beretninger om LF's møder med prominente ledere som Lech Walesa og Julia Timosjenko. Bagerst kildeliste og forslag til læsning.

Friis er skarp som altid, og har begået nogle nuancerede og grundige analyser, skrevet i en essayistisk stil. Det er store og vanskelige emner der behandles, men den personlige vinkel, hvor fakta kombineres med anekdoter og refleksioner, gør læsningen til en fornøjelse.

I Håbets Europa i 89 billeder så Friis tilbage på murens fald, og dettes betydning for Europa set med nutidens øjne.


litteratursiden.dk

d. 24. feb. 2023

af

af

Kaare Damgaard Kjærhus

d. 24. feb. 2023

Lykke Friis’ essayistiske fortælling om Europas negligering af faresignalerne op til den russiske invasion af Ukraine er anbefalelsesværdig, selvransagende læsning. Lykke Friis beretter levende og vid...


Kristeligt dagblad

d. 21. nov. 2022

af

af

Jens Worning

d. 21. nov. 2022


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 236 (2023)

af

af

Johannes Lebech

Nr. 236 (2023)