Bøger / skønlitteratur / roman

Tabita


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1960'erne tager Eva og Berthel to børn med sig fra Grønland, som de adopterer. Børnenes savn er stort og de voksnes forhold til hinanden er skrøbeligt. Alt er ikke idyl og især forskel i kultur er svær.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2019

af

af

Stine Grabas

d. 19. dec. 2019

Eva og Berthel adopterer to børn fra Grønland, men da de kommer til Danmark krakelerer idyllen. For læsere af gode socialrealistiske bøger.

I 1960'erne bor Eva og Berthel på Grønland. Eva kan ikke selv få børn og de adopterer tjenestepigens to børn, da grønlænderen ikke selv kan forsørge dem. De flytter tilbage til Danmark, men forholdet mellem de voksne knager voldsomt. De to børn skal forsøge at tilvænne sig den nye kultur, men især det ældste barn savner Grønland og sin biologiske mor. Tiden i Grønland er ikke noget, der bliver talt om i hjemmet og de to børn må holde sammen. Lige indtil Eva får ét af sine anfald og splitter børnene ad. Iben Mondrup har senest udgivet Vi er brødreKarensmindeGodhavn, Karensminde og GodhavnI 1960'erne bor Eva og Berthel på Grønland. Eva kan ikke selv få børn og de adopterer tjenestepigens to børn, da grønlænderen ikke selv kan forsørge dem. De flytter tilbage til Danmark, men forholdet mellem de voksne knager voldsomt. De to børn skal forsøge at tilvænne sig den nye kultur, men især det ældste barn savner Grønland og sin biologiske mor. Tiden i Grønland er ikke noget, der bliver talt om i hjemmet og de to børn må holde sammen. Lige indtil Eva får ét af sine anfald og splitter børnene ad. Iben Mondrup har senest udgivet Vi er brødre, og GodhavnI 1960'erne bor Eva og Berthel på Grønland. Eva kan ikke selv få børn og de adopterer tjenestepigens to børn, da grønlænderen ikke selv kan forsørge dem. De flytter tilbage til Danmark, men forholdet mellem de voksne knager voldsomt. De to børn skal forsøge at tilvænne sig den nye kultur, men især det ældste barn savner Grønland og sin biologiske mor. Tiden i Grønland er ikke noget, der bliver talt om i hjemmet og de to børn må holde sammen. Lige indtil Eva får ét af sine anfald og splitter børnene ad. Iben Mondrup har senest udgivet Vi er brødre, Karensminde og .

En velskrevet, sanselig og bevægende roman, der med skiftende fortællestemmer beskriver en tilværelse i Grønland, der med rode bliver flået op uden hensyntagen til børnene. En absolut læseværdig roman, hvor man undervejs som læser får en større og større knude i maven.

Hvor er det sært jeg hedder FedericoElskede Elijah er en anden velskrevet roman om adoption og barnløshed. Elskede Elijah handler ligeledes om adoption og manglende omsorgHvor er det sært jeg hedder Federico er en anden velskrevet roman om adoption og barnløshed. handler ligeledes om adoption og manglende omsorg.


litteratursiden.dk

d. 14. jan. 2020

af

af

Anny Skov Madsen

d. 14. jan. 2020

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie. Berthel og Eva er en ...


Ugeskrift for læger [online]

d. 8. juni 2020

af

af

Pia Glyngdal

d. 8. juni 2020


Jyllands-posten

d. 15. jan. 2020

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 15. jan. 2020


Kristeligt dagblad

d. 15. jan. 2020

af

af

Kathrine Maria Amann (f. 1987)

d. 15. jan. 2020


Berlingske tidende

d. 17. jan. 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 17. jan. 2020


Politiken

d. 15. jan. 2020

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 15. jan. 2020


Weekendavisen

d. 17. jan. 2020

af

af

Lars Bukdahl

d. 17. jan. 2020


Børsen

d. 17. jan. 2020

af

af

Line Rasmussen

d. 17. jan. 2020