Bøger / skønlitteratur til børn / rim

Tæl til 10 med Mariehøne : følg sporet og lær at tælle!


Beskrivelse


Pegebog med rimet tekst og rør-og-føl-effekter. Mariehøne går ud i naturen og møder mange dyr på sin vej. På bogens sider er der fordybninger og forhøjninger, så du kan følge ruten og lære at tælle dyrene ved at føle dig frem med din finger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juni 2018

af

af

Bo Knudsen

d. 11. juni 2018

Lær om farverne og lær at tælle til 10 i to bøger med lille Mariehøne. Hyggelæsning og farvestrålende begrebsindlæring med føleeffekter for 2-3-årige.

I bogen om farver får vi på seks opslag præsenteret seks farver og til slut en regnbue. I bogen om tal tæller vi ti forskellige dyr på de seks opslag. Fælles for bøgerne er en kort rimet tekst, klare farver og tykke papsider med glimmer, udstansede baner og huller, der gør det muligt at føle mariehønens rute hen over siderne.

To solide papbøger med farvestrålende illustrationer og føleeffekter. Der er enkel begrebsindlæring og mulighed for at føle sig gennem bogen via forhøjninger, fordybninger og udstansede baner. De collageagtige billeder er en blanding af fritskårne fotos og farveflader, og Dorling Kindersley-oprindelsen er umiskendelig. Billederne har glimmer og klare farver og grænser til det rodede. Det er ikke min egen favoritstil, men jeg er positiv, fordi bøgerne giver mulighed for en aktiv fælles læsning, hvor følesansen inddrages i tal- og farveindlæring. Bogen har umiddelbar appel til de 2-3-årige, mens børn fra 4 år vil ønske mere indhold.

Min rør og føl bog om talTalFarver er for de lidt yngre, men ligger farve- og stilmæssigt tæt på. Tal og Farver af Deneux Xavier har også solide føleeffekter men er diametrale modsætninger med deres klarhed og enkelhedMin rør og føl bog om tal er for de lidt yngre, men ligger farve- og stilmæssigt tæt på. og Farver af Deneux Xavier har også solide føleeffekter men er diametrale modsætninger med deres klarhed og enkelhedMin rør og føl bog om tal er for de lidt yngre, men ligger farve- og stilmæssigt tæt på. Tal og af Deneux Xavier har også solide føleeffekter men er diametrale modsætninger med deres klarhed og enkelhed.Informationer og udgaver