Bøger / faglitteratur til børn / børnerim

Tælle til 1 og tælle til 2 : sange og remser med tal


Beskrivelse


Billedbog. Tæl fra 1 til 10 med velkendte sange, rim og remser med detaljer for sanserne og nysgerrigheden og med farver og fantasi i billederne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2009

af

af

Bo Knudsen

d. 4. mar. 2009

Selvom formatet er noget mindre her i 2. udgave, er det stadig en suverænt dejlig billedbog. Hyggelæsning for en bred aldersgruppe, fra ca. 2-6 år.

Med velvalgte og velkendte rim, remser og sangtekster med fokus på tal, sjove og farvestrålende tegninger, udstansede papsider, flapper og effekter, hvor man skal hive og dreje, ja, så er der sikret 2. udgaven her samme popularitet som 1. udgave har haft siden 2004. Forsideillustrationen er ændret en anelse, men eneste ændring i øvrigt er bogens størrelse. Den er nu ca. 25 x 19 cm mod tidligere ca. 31 x 24 cm. Flapperne virker solide, skønt papkvaliteten er lidt tyndere. Men de effekter, hvor man skal hive i en papstrimmel for at få figurer til at bevæge sig, de er sårbare. Så kan man vælge mellem den store og den lille udgave, er den store bedst til biblioteksbrug. Erfaring med den gamle udgave må danne grundlag for køb.

Ligner de andre af Bente Bechs papbøger med rim og sange, især Ride ride ranke, 2000, der også er kommet i både en stor og en lille udgave.

Om det er 1. udgave i stort format eller 2. udgave her i et mindre format, så er det en suverænt dejlig billedbog med stor appel til alle børn. Kan biblioteket vælge mellem de to udgaver, så er den store dog bedst, fordi der er brugt lidt kraftigere pap til flapper og effekter.


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2004

af

af

Lis Eriksen

d. 4. maj 2004

Gode rim-, remse- og tællebøger for de yngste børn fra pegebogsalderen op til børnene omkring 1. klasse, kan vi aldrig få for mange af. Denne gedigne bog er, hvad vi kan kalde en alt-i-én-bog, der rummer det hele! Indholdet af remser og sange spænder fra de gamle og velkendte af "ukendt" forfatter, over Bernhard Christensen, Halfdan Rasmussen og Grete Agatz frem til Bjarne Jes Hansen. Tælle-delen tæller fra 1-10, hvor hvert dobbeltopslag rummer ét tal, der f.eks. illustreres ved: Ved vejen lå et hus; Der sad 2 katte på et bord og 7 arbejdsvante dværge. Sidste dobbeltopslag løfter sløret for tallenes uendelighed ved at handle om tusindtal: I banken ligger 20.000.000 og General Napoleon og hans 10.000 mand - en detalje, der giver børnene lyst til at tælle videre. Bogen er i meget kraftigt karton, og siderne er skåret, så tallene er i højre side, som små balloner, så alle tal ses ved første øjekast og er lige til at lukke op - en iøjnefaldende og fin detalje. Illustrator har her gjort sit ypperste med små og store linjer, med rum og dybde og fantasifuldhed i overensstemmelse med teksternes indhold. Bogen er desuden rig på flapper og drejehjul, der finurligt ændrer billederne, dertil også føle-effekter - alt godt og holdbart til sanserne.