Bøger / faglitteratur

Tæm din stress : 37 øvelser til ro, livsglæde og overskud


Beskrivelse


Om stress, afstressning og stresshåndtering med 37 enkle øvelser vedrørende motion, kost, hvile, tanker, assertiv adfærd og positiv tænkning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2010

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 30. sep. 2010

En praktisk orienteret bog om, hvordan man kan forebygge og/eller slippe af med sin stress. Den er således primært for stressramte, men også venner, ledere, kolleger og pårørende får inspiration til, hvordan de på en støttende måde kan interagere med den ramte.

Tine Tangdal, som her skriver sin første bog, har mærket stress på egen krop og sjæl og videregiver sine erfaringer med at komme på højkant igen og videre i livet. Hun var økonomichef i en stor virksomhed, da hun gik ned med stress. I dag er hun indehaver af et konsulentfirma, der rådgiver - om stress. Bogen falder i 2 hovedafsnit: 1. Basis for stressstyring, 2. Hold stressen væk. Begge afsnit rummer mange øvelser, som man har lov at vælge ud i. Desuden er bogen krydret med forfatterens egne erfaringer og historie. En nem og hurtig bog. Sproget ligetil og forståeligt.

I den meget omfangsrige stresslitteratur skal denne bog fremhæves for sin kortfattethed og umiddelbare tilgængelighed. Som stressramt er der grænser for, hvad man kan overkomme. Aldrig mere stress, 2008 er sammenlignelig.

En hurtig gør-det-selv-bog for stressramte og andre. Bogen kommer med noget teori omkring, hvad stress er, samt en række øvelser til forebyggelse og afhjælpning. Den bringer ikke nogen egentlig ny viden.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. mar. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 10. mar. 2014

En gør-det-selv-bog i håndtering af stress, der er på vej, og stress, der er kammet over. Til de stressede og overstressede, som her bliver præsenteret for enkle øvelser.

Tine Tangdal er tidligere økonomichef og gik i dette job ned med stress. I dag har hun firmaet Balancepartner, som rådgiver om stress. Denne bog, som er 2. udgaven, opsummerer hendes praktiske erfaringer med afstressning og i at håndtere svær stress. Bogen indeholder noget teori om stress, og desuden 37 enkle øvelser vedrørende motion, kost, hvile, tanker, assertiv adfærd og positiv tænkning, som er lette at gå til, og som man kan plukke i, som man synes. Bogen er letlæst og lige til at gå til. Den indeholder desuden udpluk fra forfatterens dagbog, som forekommer overflødige.

Ny udgave med et enkelt nyt afsnit om at nå sine ønsker, 3 yderligere øvelser og et lidt ændret layout. 2014-udgaven indeholder derfor ingen væsentlige ændringer i forhold til 1. udg. 2010. Fra battlemind til safemind : trivselsstrategier til krig, krise og kærlighed, 2013 indeholder øvelser i at takle hverdagens stress gennem de to bevidsthedstilstande "battlemind" og "safemind". Bare rolig : sådan tackler du bekymringer og stress, 2014 er målrettet unge.

Ny udgave af bogen, som indeholder 3 nye øvelser og et nyt afsnit. Anskaffelse må bero på slitage af 2010-udgaven.