Bøger / faglitteratur

Tænd for forbindelsen : forstå tilknytningens kunst


Beskrivelse


Indføring i hvordan man som forældre kan bruge og forstå konfliktfyldte situationer til at knytte sig til sine børn. Omhandler tryghedsskabende faktorer, skærmbrug, institutioner, det forandrende forældreskab og særlige drengeproblematikker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 25. apr. 2019

Kend dig selv, dine reaktionsmønstre og forudsætninger så du kan lære at bruge de svære situationer med dine børn, til at få et endnu tættere forhold til dem. For modige forældre der tør arbejde med sig selv for at forbedre tilknytningen til deres børn.

En del forældre frakobler sig selv fra barnet, når konflikter og voldsomme begivenheder opstår. Bogen forklarer hvordan skyld og skam, sorg og smerte kan vendes til samhørighed og kærlighed og hvordan forældre kan bruge og forstå konfliktfyldte situationer til at knytte sig til deres børn. Bogen er opdelt i fem hovedkapitler der omhandler tryghedsskabende faktorer, problematikker om børn og skærmbrug, børn og institutioner, det forandrende forældreskab, herunder det umodne aspekt i at bringe børn til verden og viden om i hvor høj grad overlevelsesinstinkter driver ens adfærd som forælder, og et kapitel specielt om drengeproblematikker. Hvert kapitel afsluttes med et "godt at huske"-afsnit. Litteraturliste med fortrinsvis engelsksprogede materialer. Forfatteren er cand. mag i psykologi og har tidligere skrevet Harmoniske unger.

En virkelig brugbar hjælp til at navigere i det følelseskaos forældreskab kan være. Tryghed og voksen-selvindsigt er kardinalpunkterne her. De farvede "godt at huske"-sider øger tilgængeligheden og brugsværdien betydeligt.

Harmoniske unger af forfatteren kan betragtes som en slags forløber for denne udgivelse.