Bøger / faglitteratur

Tændt : sex i parforholdet - fra pligt til lyst


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sin faglige baggrund som psykolog samt personlige erfaringer beskriver forfatteren hvorfor sexlysten i parforholdet kan opstå, og hvordan man kan få den tilbage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 17. nov. 2017

Fagbog med et personligt og fagligt udgangspunkt for manglende lyst i parforholdet. For voksne med interesse for problematikken.

Forfatteren er psykolog og parterapeut, og samtidigt har han oplevet lystproblemer i sit forhold. Han beskriver problemet som klassisk: Han har lyst, hun har ikke, og det giver oftest to veje: 1) opgivelse 2) "overgreb" (den ulystne har sex, selv om hun ikke har lyst). Forfatteren ønsker at vise en tredje mulighed, hvor man tager udgangspunkt i dyrerigets parringsleg med tilnærmelse og afvisning. Forfatteren har et biologisk udgangspunkt og belyser emner, hvor vores kultur ikke stemmer overens med vores biologi.

Letlæst bog med mange eksempler fra forfatterens eget parforhold og andre pars problemer med lyst. Forfatteren er ærlig omkring, at han antyder en tredje vej, og at den ikke er nem - heller ikke for ham selv og hans partner. De er kommet et skridt videre, men har ikke løst problemet. Den slutning er god for læseren, da mange sikkert vil tænke undervejs i bogen: "Det her må være svært at få til at fungere". Optimalt ville bogen skulle følges op ad parterapi/kursus.

Forfatteren er meget inspireret af Neel Fasting og beskriver, hans glæde ved hendes kurser i seksualitet. Man kan bl.a. få en forståelse for hendes tanker ud fra: Seksualitet og tantraEt sprog for det kvindelige og Et sprog for det kvindeligeForfatteren er meget inspireret af Neel Fasting og beskriver, hans glæde ved hendes kurser i seksualitet. Man kan bl.a. få en forståelse for hendes tanker ud fra: Seksualitet og tantra og .