Bøger / faglitteratur

Tænk dig rig


Beskrivelse


Nyoversat, moderniseret udgave af en klassiker i selvhjælpsgenren. Til læsere, der ønsker at opnå succes, lykke og velstand ved målbevidst indsats og positiv tænkning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. juli 2023

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 28. juli 2023

Nyoversat, moderniseret udgave af en klassiker i selvhjælpsgenren. Til læsere, der ønsker at opnå succes, lykke og velstand ved målbevidst indsats og positiv tænkning.

Hill voksede op i en lille hytte, læste jura og skrev bøger om at få succes og rigdom med positiv tænkning. Mest kendt er denne, der første gang udkom i 1937. I foreliggende nyoversættelse er teksten moderniseret og forenklet. Læseren inspireres trinvis til sin selvudvikling hen imod lykke, fremgang og velstand, og Hills filosofi , hans "hemmelighed", rummer ikke mindst den særlige kraft, han kalder "uendelig intelligens" og "sjette sans". Han siger også at intet kommer af intet, man må definere sit mål og arbejde for det. Ingen indholdsfortegnelse, men kapiteloverskrifter i sidehoved.

Bogen regnes for et standardværk indenfor selvudviklingslitteraturen, der har inspireret mange senere forfattere i genren. Bogens historiske kontekst er bevaret i nyoversættelsen, og det giver den et måske lidt pudsigt altmodisch præg visse steder, men tankegangen er nært beslægtet med det, der i nutidens selvhjælpsmetoder kaldes positiv psykologi og flow. Denne udgave fremstår friskere og mere overkommelig end tidligere.

Bogen bygger på Hills "The law of success" fra 1928. 2013-udgaven Tænk og bliv rig!The secret - hemmeligheden er næsten dobbelt så omfangsrig og har indholdsfortegnelse samt et stort noteafsnit. The secret - hemmeligheden har meget tilfælles med Hills tænkningBogen bygger på Hills "The law of success" fra 1928. 2013-udgaven Tænk og bliv rig! er næsten dobbelt så omfangsrig og har indholdsfortegnelse samt et stort noteafsnit. har meget tilfælles med Hills tænkning.