Bøger / faglitteratur / tests

Tænk - guide til byg selv


Beskrivelse


Samling af tests fra Forbrugerrådets blad Tænk, krydret med gode råd og viden om hvad man skal være opmærksom på når man bygger om, bygger til eller bygger nyt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. nov. 2008

Henvender sig til alle private, der påtænker et byggeprojekt af en eller anden slags. En brugervenlig guide som det naturligvis bør være fra Forbrugerrådet. Også til ikke drevne handymen og -kvinder.

Det er den tredje guide fra Forbrugerrådets blad Tænk, hvor en række tests er samlet til en guide. Senest i 2007 Tænk - guide til sunde og smagfulde fødevarer. Guiden er pædagogisk farveinddelt i 4 hovedafsnit: "Før du bygger", "Valg af materialer", "Byggeriet går i gang" og "Byggeriet afsluttes". Hvert afsnit har gode råd, fakta og bl.a. tests. I første afsnit er der råd om håndværkervalg, og fx tips om at tjekke håndværkerens økonomi på www.cvr.dk. Anden afsnit er valg af materialer. Her rådes man fx til at tænke, bl.a. råd om forskellige varmepumpesystemer. I guidens tredje afsnit, selve byggeriet, fortælles fx om 10 vigtige stykker værktøj, fortælles, hvad man selv må, og hvad der kræver eksperthjælp. Og der er fx gode råd, hvis det bliver nødvendigt at klage. I sidste afsnit, når byggeriet afsluttes, er der råd, hvis der er mangler, og fx tips om afregning og betaling. Guiden har hele vejen mange links til mere information. Guiden er med spiralryg.

Der findes mange andre bøger om "gør-det-selv", men denne guide indeholder tilgængeligt alt det væsentlige man har brug for at gå i gang, og er bestemt et godt supplement på hylden.

Lettilgængelig guide, hvor alle nemt direkte finder råd eller information, eller hjælpes fx via et link et skridt videre.