Bøger / faglitteratur

Tænk og bliv rig!


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 30. sep. 2013

Målgruppen er alle som gerne læser bøger om personlig udvikling. Bogen har klassikerstatus indenfor personlig udvikling.

Forfatteren Napoleon Hill (1883-1970) skrev sin bog om at opnå personlig udvikling og succes i 1937. Bogen er en klassiker og inspirerer stadig. Her kommer bogen så på dansk i den oprindelige reviderede udg. Og nej, desværre, og selvfølgelig, man kan ikke som nysgerrig forudsætningsløs læser med et opslag blot hente en hemmelige formel for succes. Hill understreger, at læseren skal være parat til at modtage "hemmeligheden", som han i øvrigt skriver, han fik af Andrew Carnegie (1835-1911). En hemmelighed om personlig succes, der ligger gemt i de i øvrigt velskrevne og tankevækkende ord, fx "Tanker er virkelige ting, og de er ting med stor kraft, når de er blandet med et veldefineret formål, vedholdenhed og et BRÆNDENDE ØNSKE om at omsætte dem i rigdomme eller andre materielle genstande". Runger ordene som velkendte fra tonsvis af nyere bøger om personlig udvikling er det, fordi de alle er inspireret af Hill.

I 1960 udgav Hill en revideret udg., der bl.a. udelader referencer til 1930'ernes økonomiske depression. Foreliggende udg., der kom i USA i 2004, er den oprindelige fra 1937 med det fulde indhold, revideret grammatisk og sprogligt. Kan fx sammenlignes med The secret - hemmeligheden af Rhonda Byrne som Hill har inspireret, som han stadig gør med mange andre.

Læsere på alle biblioteker. Slidte ex af tidligere udgave udskiftes til denne oprindelige.