Bøger / faglitteratur til børn

Tænk selv! : en inspirationsbog for unge filosoffer


Beskrivelse


Indføring i hvad filosofi egentlig handler om. Ved at møde flere af de klassiske filosoffer og stifte bekendtskab med en række store spørgsmål opfordres man til at tænke og filosofere selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2010

af

af

Lars Larsen

d. 4. maj 2010

En inspirerende introduktion til filosofi for de 10-14-årige, som også kan bruges sammen med spørgelystne børn fra 6 år. Velegnet til brug i skolen og til højtlæsning og samtale hjemme.

I fem kapitler giver bogen en introduktion til filosofisk metode, begrebsanalyse, moral og tænkning med henvisning til Sokrates, Aristoteles, Descartes, Kant, Sartre og andre filosofiske koryfæer. Bogen skærper den sproglige bevidsthed og diskuterer fornuft, moral og bevidsthed. Den stiller mange spørgsmål til læseren og lægger op til stillingtagen og samtale. For at hjælpe på vej giver den mulige svar. Der er mange svære ord og begreber, men også mange eksempler, der sætter begreberne ind i en praktisk anvendelig sammenhæng. Sven Nordqvist humørfyldte tegninger supplerer og underbygger teksten.

Supplerer billedbøgerne Hvad tænker du om livet? og Hvad tænker du om rigtigt og forkert?, 2010, som begge henvender sig til samme målgruppe.

En inspirerende introduktion til filosofi, som med gode eksempler og Sven Nordqvists humørfyldte tegninger, gør svære begreber forståelige. Velegnet til brug i skoen og til højtlæsning og samtale hjemme.