Bøger / faglitteratur

Tænk som en vinder


Beskrivelse


Med udgangspunkt i sine egne succeser giver eliteroeren Eskild Ebbesen (f. 1972) værktøjer til hvordan man minimerer overspringshandlinger, skærper sin viljestyrke og holder motivationen, så man når det mål man har sat sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 6. okt. 2014

En selvhjælpsbog til dem der virkelig vil arbejde målrettet med deres strategier for at få succes.

Ebbesen, cand.scient. i idrætsfysiologi og vindende letvægtsroer, har skrevet om hvilke redskaber, der skal til for at sætte sig mål, fastholde motivationen, minimere overspringshandlinger og skærpe viljestyrken. Intentionen er at give indspark til en livsstil med højt til loftet og lade ambitionerne fylde. Et sted skriver Ebbesen, at succes handler om at udvikle sig og have troen på de ting, man kan blive bedre til, frem for at have øjnene på målet og risikere at glemme vejen derhen. 1. del handler bl.a. om OL-guldet, om dedikation og hårdt arbejde, og om at udnytte tiden effektivt 2. del er om de mentale processer, indre og ydre motivation, viljestyrke osv. 3. del handler om vores instinktive og følelsesmæssige del af hjernen. Indimellem beskrives forskellige relevante forskningsresultater. Til sidst skriver Ebbesen, at han konstant optimerer sit liv og arbejder med sig selv ud fra den overbevisning, at man altid kan blive bedre. Begynd allerede i dag med det, der giver dig mere tid og overskud i morgen, er hans slutreplik.

Der er bl.a. Guldminerne : hemmeligheden bag verdens bedste sportsfolk, 2013.

Ebbesen skriver meget fængende og levende, uden det bliver til floskler, men nærværende med læseren. Man kommer ind under huden på ham på en meget sympatisk måde. Det er absolut en af de bedre bøger skrevet af elitesportsudøvere.