Bøger / faglitteratur til børn

Tænk stort : en bog om filosofi for unge tænkere


Beskrivelse


Fagbog med introduktion til filosofi for tænksomme børn. Med citater fra kendte filosoffer og filosofiske spørgsmål til læseren.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2019

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 4. sep. 2019

Fagbog med introduktion til filosofi for tænksomme børn på 10-14 år. Det er svære emner i et letforståeligt sprog og med sjove tegninger. Der er citater fra kendte filosoffer og filosofiske spørgsmål til læseren.

På første opslag stilles 4 spørgsmål: Hvem er du? Hvad vil du? Hvad er vigtigst i dit liv? Hvordan kan du ændre dig? Derefter følger 5 afsnit, hvor der præsenteres filosofiske tanker og idéer: "Det lykkeligste af alle væsner" handler om mennesket og vores udvikling. "Man kan ikke stige ned i den samme flod to gange" handler om forandringer og valgmuligheder. "Hvad gør cola til cola og ikke til citronvand?" handler om det frie valg og mod. "Fantaser mere!" handler om fantasien som en problemløsende evne. "Hvad er meningen med livet?" handler om religion og evolution. Alle afsnit har citater fra kendte filosoffer, spørgsmål til læseren, eksempler og tegninger. Samme forfatter har lavet Tænk selv! fra 2010, som denne bog er en selvstændig videreudvikling af. Jens Ahlbom, som vi kender som tegner af Mik Mekanik, har illustreret med tegninger på alle sider.

Spændende emne, som præsenteres på god måde med eksempler og spørgsmål direkte til læseren. Det er dog svære emner, der tages op, og derfor er målgruppen begrænset.

Serien "Tænk selv" af Oscar Brenifier, fx Hvad tænker du om rigtigt og forkert?, behandler mange af de samme emner og stiller spørgsmål.


Børn & bøger

Årg. 73, nr. 3 (2020)

af

af

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 73, nr. 3 (2020)