Bøger / skønlitteratur / roman

Tæppehandlerens død


Beskrivelse


En ældre svensk tæppehandler findes myrdet i Istanbul, og kommissær Claes Claesson fra svensk politi i Oskarshamn afbryder sin barselsorlov og rykker sydpå for at samle brikker til puslespillet. Hjemme dukker der dog også løse brikker op.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2012

af

af

Helle Winther Olsen

d. 8. okt. 2012

Vi møder heldigvis igen det sympatiske par lægen Veronica og hendes mand kriminalkommissær Claes Claesson i denne bredt favnende svenske krimi fra Oskarshamn. Et stort persongalleri lukker døre op til flere familier i byen og det gør den rart hverdagsagtig - midt i den brutalitet, der også finder sted. Kan formidles til læsere af bøger af fx Läckberg og Jungstedt.

En enkel historie og flere små interessante sidehistorier udgør strukturen i krimifortællingen. En pæn ældre tæppehandler - bysbarn til ægteparret Veronica og Claes - bliver brutalt myrdet på en færge i Istanbul. Hvorfor nu det, hvad skjuler der sig i hans liv? Det er såmænd ikke småting. Trods det at han er nybagt far på barsel, rejser Claes sammen med sin tyrkiske kollega til Istanbul for at kigge nærmere på tæppehandleren og opdager selvfølgelig, at den flinke tæppehandler har ført et dobbeltliv. Hjemme i Oskarshamn leves der også skjulte liv, når familierne lukker døren efter sig. De bliver ikke pænere af at komme frem i lyset, og flere af disse historier flettes pænt sammen. Uden at være sindsoprivende spændende, bringer krimien godt selskab og troværdige personbilleder med sig. Og dertil fin viden om orientalske tæpper.

Ikke så forskellig fra andre krimier der også har fuldt fokus på lokaliteten og alt det "udenoms" som familien, ægteskabet, småbørn og venskaber: Marklund, Jungstedt, Läckberg og Tursten.

Glimrende, hverdagsrealistisk krimi - kvalitetsmæssigt i midten af den skandinaviske liga.


Weekendavisen

d. 4. jan. 2013

af

af

Gertrud Højlund

d. 4. jan. 2013