Bøger / skønlitteratur / roman

Tæskeholdet banker på


Beskrivelse


Bennie Salazar er en aldrende tidligere punkrocker, der har et pladeselskab. Sascha er en plaget og bekymret ung kvinde, der er ansat i hans firma. Vi følger deres og andres liv og færden gennem fem årtier.

Anmeldelser (11)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 17. apr. 2012

Selvom Egan eksperimenterer med både fortællestile og form har romanen bred appel, og vil blive læst af dem, der holder af en god historie om mennesker og deres indbyrdes relationer.

"Tæskeholdet" (tiden) banker eftertrykkeligt på hos personer i dette brag af en mash-up roman, som netop handler om hvordan tid og hændelser ændrer folk. Det er Egans første roman på dansk, og sikkert ikke den sidste. Egan (f. 1962) har fået flere eftertragtede priser for romanen, som følger en række personer indenfor musikbranchen over fem årtier, frem til 2020'erne. Hvert kapitel er en afsluttet novelle, hvor personerne på skift er hovedperson og bipersoner i hinandens liv. Sprog, fortællestil og perspektiv skifter for hvert kapitel, som samtidigt på forunderlig vis er en helstøbt del af helheden. Egan slipper endda rørende godt af sted med et kapitel som power-point præsentation. En fabelagtig god, eksperimenterende roman. Det kan dog være svært at holde rede på personernes relationer.

Prousts På sporet af den tabte tid og tv-serien The Sopranos er inspirationskilder til denne raffinerede roman. Uden i øvrigt nogen tematisk sammenhæng, minder Egans forfinede brug af sproget og evne til at beskrive skæbner, så det klinger, om Emma Donoghues ditto.

Helstøbt og raffineret eksperimenterende mash-up roman om en gruppe mennesker over tid. Egan har stor succes med romanen i USA og England. Her får hun også en stor læserskare.


litteratursiden.dk

d. 24. aug. 2012

af

af

Jakob Brønnum

d. 24. aug. 2012

Der er flere gode grunde til at læse Jennifer Egans Tæskeholdet banker på . Hvad bogen egentlig handler, om kan det være sværere at beskrive. Merete Trap giver bogen en begejstret anmeldelse her på s...


litteratursiden.dk

d. 7. maj 2012

af

af

Merete Trap

d. 7. maj 2012

Tiden er et tæskehold, det kan du lige så godt vænne dig til, men du bestemmer selv om du vil lade dig skubbe rundt af den eller om du vil stille dig op og kæmpe! Hvor er det dog svært at genfortælle ...


Berlingske tidende

d. 5. maj 2012

af

af

Per Krogh Hansen

d. 5. maj 2012


Jyllands-posten

d. 17. juni 2012

af

af

Niels Ellevang

d. 17. juni 2012


Standart

Årg. 26, nr. 2 (2012)

af

af

Tore Rye Andersen

Årg. 26, nr. 2 (2012)