Bøger / faglitteratur / øvelser

Tag dig nu sammen, skat : bevar glæden og overskuddet, når din partner rammes af stress eller angst


Beskrivelse


Om at være pårørende til en stress- eller angstramt person, og hvordan man kan tackle dette. Med løsningsforslag til pårørende: lave madplaner, glædesritualer, bede om hjælp fra venner, træne mindfulness osv.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2010

af

af

Mette Fersum

d. 10. nov. 2010

Det er en bog om at være pårørende til en stressramt eller angstramt person, og hvordan man kan tackle dette.

Det er hårdt at være udsat for alvorlig stress, men ofte glemmer man, at det kan være lige så svært at være pårørende. Hverdagen ændrer sig, og intet er, som det plejer at være. Det kan være vanskeligt at forstå, at ens nærmeste ændrer adfærd og karakter. Det er en bog om at se realiteterne i øjnene og begynde at acceptere situationen. Ifølge forfatteren skal man give plads til, at ens pårørende har stress eller angst. Som pårørende beskriver hun vigtigheden af at passe på sig selv, sige fra og til og være åben og lyttende og tale om det, også med børnene. Samtidig beskriver hun vigtigheden af, at man skal tage over og sørge for hverdagen, og være den der sørger for at få det til at glide lettest muligt i en periode. Man skal samtidig med også være sig bevidst om egne kropslige reaktionsmønstre, og at ingen er overmennesker. Forfatteren kommer med rigtig mange gode løsningsforslag til den pårørende, så som at lave madplaner, glædesritualer, bede om hjælp fra venner, træne mindfulness osv.

Aldrig mere stress : en brugsbog for stressramte, deres pårørende og behandlere, 2009 indeholder emner om samme tema.

Bogen er let at læse, og kommer konstruktivt rundt om mange af de følelser og spørgsmål, der kan opstå. Den giver praktiske løsningsforslag, og indgyder også en vis optimisme til at få et samliv til at lykkes, selv om det måske kan føles uoverskueligt.


Arbejdsmiljø

Årg. 27 nr. 1 (2011)

af

af

Jesper Melgaard, Tina Løvbom Petersen, Charlotte Aagaard Knudsen

Årg. 27 nr. 1 (2011)