Bøger / faglitteratur / idematerialer

Tag ud med dine børn : 20 sjove ture i naturen året rundt


Beskrivelse


"Begynderguide" til familier til fælles naturoplevelser. Indeholder fx forslag til en tur, hvor familien sammen leder efter de klammeste ting i naturen. Turene er opdelt efter årstid og er blevet tildelt point på en skala fra 1-5 af forfatternes 4 sammenbragte børn fra 7 til 12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 12. okt. 2016

Mange forældre kunne godt tænke sig flere gode naturoplevelser med deres børn, men hvis man ikke selv er det store udemenneske kan det være svært at "komme i gang". Har du det på samme måde? Så kig med her! Enkelte af bogens forslag vil også kunne bruges af lærere og pædagoger.

Bogens forfattere er friluftsentusiaster og forældre til 4 sammenbragte børn. Her præsenterer de 20 ture, der skulle kunne få selv de mest ipad- og tv-opslugte børn og unge op af sofaen og med ud i naturen. I bogen finder man fx forslag til en tur, hvor familien sammen leder efter de klammeste ting i naturen. I kan også konkurrere om, hvem der kan blive mest våd på en regnvejrsdag - eller hvad med at overnatte i shelter eller telt? Turene er opdelt efter årstid og er blevet tildelt point på en skala fra 1-5 af forfatternes børn, der er 7, 10, 11 og 13 år. Bogen indeholder en række praktiske oplysninger, om fx påklædning, samt bål- og snitteregler. Ved hver tur er der pakkeliste og gode råd til udstyr.

Rigtig god og vellykket "begynderguide" til familier, der savner fælles naturoplevelser. Bogen er indbydende, med god luft på siderne og store, flotte farvefotos af forfatternes familie i naturen. Pointsystemet tydeliggør, hvilke ture der fx tiltaler den 6-årige og hvilke der er toppen for teenagerdrenge.

I En tur i skovenKom ud, unger! er der fokus på familieoplevelser i de danske skove, mens idébogen Kom ud, unger! byder på sjove og lærerige udeaktiviteter, inddelt efter temaI En tur i skoven er der fokus på familieoplevelser i de danske skove, mens idébogen byder på sjove og lærerige udeaktiviteter, inddelt efter tema.