Bøger / skønlitteratur til børn

Tager mig tid


Beskrivelse


Billedbog om at tage sig tid til at være i nuet, til at mærke et knus og til at mærke sine følelser. Hver side kan lægge op til samtale om, hvad det egentlig vil sige at eksempelvis føle glæde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Henriette Olesen

d. 24. maj 2016

Stemningsfuld billedbog om at tage sig tid. Bogen er mindfulness for børn, men også deres voksne. Henvender sig til børn i alderen 4-7 år.

Når alt vender på hovedet, er det godt med nogle teknikker til at kunne slappe af. Her gælder det om at være nærværende og føle tingene, eksempelvis lukke øjnene når man får et knus, og være ked af det hvis man har brug for det. Bogen er skabt af billedkunstneren Maud Roegiers og oversat af Anne Lindhard, der formidler yoga og mindfulness til børn. Der er henvisning til en hjemmeside, hvor læseren kan finde tips til læsningen og efterfølgende samtale.

Fin lille bog til hjælp med at blive bevidst om sine omgivelser og følelser og til at tage sig tid til at være i nuet. Læsevejledningen giver nogle gode spørgsmål, som læseren kan stille barnet til en uddybende snak om verden, følelser og ordenes betydning. Bogen fungerer bedst som udgangspunkt for samtale og nærvær. Teksten er meget enkel, kun en enkelt sætning uden for mange fyldeord. Illustrationerne er også enkle, holdt i bløde, rolige farver, de underbygger tekstens budskab.

Der er udgivet flere bøger om mindfulness og yoga til børn. Denne kan sammenlignes med Fido og Fugls forunderlige rejseSmilende hjerte-meditationer med Lulu og Theo (og Bingo) og Smilende hjerte-meditationer med Lulu og Theo (og Bingo)Der er udgivet flere bøger om mindfulness og yoga til børn. Denne kan sammenlignes med Fido og Fugls forunderlige rejse og .Informationer og udgaver