Bøger / faglitteratur

Tak for kaffe : den svære kunst at tale sammen


Beskrivelse


Dialogkaffe er forfatterens betegnelse for åben, anerkendende samtale, også med de personer man er allermest uenig med. Til læsere der gerne vil lære om fordomsfri og brobyggende samtale.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2021

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 17. sep. 2021

Dialogkaffe er forfatterens betegnelse for åben, anerkendende samtale, også med de personer man er allermest uenig med. Til læsere der gerne vil lære om fordomsfri og brobyggende samtale.

Özlem Cekic er tidligere folketingsmedlem og medstifter af organisationen Brobyggerne, der arbejder for at bygge bro mellem holdninger og få mennesker til at mødes i åbent lyttende samtale, hvor alle bliver hørt - kaldet dialogkaffe. Hun har selv modtaget masser af hadbeskeder på sociale medier og på mails, og har under dialogkaffemøder måttet erkende, at også hun har fordomme. Bogen har en lang række eksempler og anviser redskaber til hvordan samtale kan nuancere eller ligefrem flytte holdninger i diskussioner i familien, på arbejdspladsen, skolen og i skriftlige debatter, fx på Facebook. Bl.a. baseret på metoden Deep Democracy, The deep democracy of open forums : practical steps to conflict prevention and resolution for the family, workplace, and world.

Tankevækkende og lærerig bog, hvor forfatteren i høj grad benytter sin personlige historie og erfaring med fordomme og holdningsmæssig brobygning. Bogens råd og redskaber kan bruges i nærmest enhver sammenhæng, hvor mennesker møder hinanden med stejle, modstridende holdninger og fastlåst dialog.

Forfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor?BrobyggereLad samtalen blomstre - også når den bliver sværAnerkendende kommunikation - med empatien som vejviser og Brobyggere : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviserForfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor? og : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviserForfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor? og Brobyggere : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og Anerkendende kommunikation - med empatien som vejviserForfatteren har skrevet om samme emne i Hvorfor hader han dig, mor? og Brobyggere : Özlem Cekic og Bent Melchior. Om anerkendende dialog findes bl.a. også Lad samtalen blomstre - også når den bliver svær : dialogisk kommunikation og konflikthåndtering i praksis og .


Kristeligt dagblad

d. 8. sep. 2021

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 8. sep. 2021


Politiken

d. 28. aug. 2021

af

af

Per Michael Jespersen (f. 1963)

d. 28. aug. 2021


Jyllands-posten

d. 21. aug. 2021

af

af

Mikael Jalving

d. 21. aug. 2021