Bøger / faglitteratur / erindringer

Tak for turen!


Beskrivelse


Oberst Lars R. Møllers (f. 1954) erindringer fra et liv i forsvarets tjeneste. Han blev berømt i Danmark da han valgte at give ordre til at skyde med skarpt under krigen i Jugoslavien. Senere har han været en kontroversiel stemme, der konstant har kritiseret "skrivebordsgeneraler" og mindet samfundet og politikerne om alvoren på slagmarken.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2014

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 27. jan. 2014

Til læsere af biografier om militære personligheder. En biografi om og af oberst Lars R. Møller.

"Han tog sig af sine folk". Det er det eftermæle den snart tidligere oberst Lars R. Møller helst vil have, der står tilbage, når man skal mindes ham. Han har tidligere været chef for Hærens Kampskole og er nu ved Forsvarskommandoen hvor han går på pension i år. Bogen er opdelt i fire afdelinger, hvoraf de tre er biografiske afsnit om Møllers tid i forsvaret. Lars Møller er ikke just kendt for at være en bly viol, han har altid været parat til at gå i brechen for at forsvare de danske soldater. I det hele taget er Møller en yderst politik ukorrekt person, som siger sin mening og gerne stiller op og tager de tæsk, det giver. Denne bog er dels en biografi over Møllers liv men også en debatbog. Den sidste del af bogen er dedikeret til at skyde med skarpt mod de ændringer og den djøfisering der har været i forsvarskommandoen og forsvarsministeriet. Møllers indspark stiller spørgsmålstegn ved, hvem man vil have, der bestemmer i forsvaret, er det politikere og embedsværket eller de militære fagfolk.

Bogen vil interessere læsere af Lars R. Møllers andre bøger om de danske soldaters indsats i diverse krige og operationer. Møllers bog kan anbefales til læsere, der holder af militære biografier som fx dem af Carsten Mørch, Nicolai Moltke-Leth og B.S. Christiansen.

En læseværdig biografi om en tro soldat og en debatbog om et forsvar, der er under store forandringer.


Jyllands-posten

d. 8. mar. 2014

af

af

Flemming Østergaard

d. 8. mar. 2014


Information

d. 1. feb. 2014

af

af

Charlotte Aagaard

d. 1. feb. 2014