Bøger / faglitteratur til børn / pegebøger

Tal


Beskrivelse


Pegebog med bevægelige dele. Tæl til fem ved hjælp af farverige fotos af frugt, dyr, legetøj og glade ansigter. Med sjove skydelåger med spørgsmål, man kan svare på.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. jan. 2013

af

af

Marianne Agger

d. 31. jan. 2013

Tal og Ord er to pegebøger i serien Skub og find, der nu består af fire bøger. I 2012 udkom Dyr og Farver. For børn mellem 0 og 3 år.

Bøgerne har hver fem opslag. I Ord navngives diverse ting indenfor kategorierne legetøj, mad, hjemme, tøj og ude. Det er almindelige, genkendelige ting som en bamse, en sandwich, et badekar, sko og en flyvemaskine. Højre side af opslagene indeholder to skydelåger, hvor man ud fra et lille udsnit af et billede skal gætte, hvad der gemmer sig under lågen. Når man skubber lågen til siden, ses svaret. I Tal kan man tælle til fem ved hjælp af et jordbær, to ællinger, tre farveblyanter, fire ansigter og fem legetøjssoldater. På venstre side står tallene skrevet som cifre og med bogstaver sammen med fotos af ting, der skal tælles. Det undrer mig, at tallene også er skrevet med bogstaver, da målgruppen aldersmæssigt er for små til at interesse sig for, hvordan tallene staves. På højre side er to skydelåger, hvortil der er et spørgsmål og et svar under lågerne. Bøgerne virker robuste med kraftige papsider, og skydelågerne holder sandsynligvis længere end flapper. Bøgerne er farverige og lækre med flotte fotos.

Bøgerne minder om andre pegebøger i samme genre som fx Mine første ord og Mine første tal. De to her skiller sig ud med skubbefunktionen, men indholdsmæssigt læner de sig op af lignende bøger.

Bøger med et fint udseende, der virker solide og som kan suppelere de slidte pegebøger om ord og tal.