Bøger / faglitteratur

Tale er guld


Beskrivelse


Tændernes opbygning gennemgås og redegør for det synspunkt, at tandsygdomme handler om følelser. Det er tændernes respons på uhensigtsmæssigheder i livet. Fx har rodbetændelse, syreskader og karies relation til tanker og følelser. Samt afsnit om tændernes placering siger noget om vores medfødte personlighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 31. aug. 2016

Tandsygdomme er tændernes sprog, og hvis man har dårlige livsmønstre og bider ting i sig, kan det mærkes her. Forfatteren, der skriver letforståeligt for alle interesserede, er tandlæge og forsker i sammenhæng mellem følelser og tandsygdomme.

Forfatteren gennemgår tændernes opbygning og redegør for det synspunkt, at tandsygdomme handler om følelser. Det er tændernes respons på uhensigtsmæssigheder i livet. Kroppen bruger smerte eller nedbrydning som virkemidler. Derefter får vi en omtale af de forskellige sygdomme og symptomer. Isninger er et eksempel på spændinger, der giver manglende blodgennemstrømning i tanden. Rodbetændelse, syreskader og karies har også, ifølge forfatteren, relation til tanker og følelser. Tænderskæren og kæbeledsproblemer beskrives med pres og bekymringer som den oplagte psykologiske forklaring. Et afsnit om tandlæsning afdækker, hvordan tændernes placering siger noget om vores medfødte personlighed.

Giver en klar og letforståelig fremstilling af forfatterens budskab. Illustreret bl.a. med tydelige fotos af tandstillinger.

Dorte Bredgaard har tidligere skrevet Kan man bide fra sig - uden tænder?, i øvrigt har jeg ikke fundet andet om sammenhængen mellem psyke og tandsundhed.