Bøger / faglitteratur / øvelser

Talen er vejen til indflydelse : en grundbog i praktisk retorik


Beskrivelse


Introduktion til at skrive og holde taler. Gennemgang af de retoriske virkemidler, argumentation, kropssprog samt fremførelse af taler. Med øvelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2009

af

af

Kent Skov

d. 29. apr. 2009

Bogen er som udgangspunkt tænkt til anvendelse på de videregående uddannelser. Men bogen kan uden videre bruges både til (hold)undervisning inkl. øvelser på andre relevante uddannelser, fx høj- og aftenskoler samt ikke mindst til individuel brug. Bogen er nemlig let og overskuelig at gå til både i beskrivelsen af den klassiske retoriks teori og opbygning og i de praktiske anvisninger; og dens struktur gør, at man også kan gå helt ind på enkeltafsnit og hente specifikke råd.

God redskabsorienteret bog i praktisk retorik opdateret med erfaringer fra moderne kommunikation og journalistik. Bogen er velstruktureret og kommer godt rundt om næsten enhver del af processen omkring opbygningen og gennemførelsen af en tale beregnet til brug i forsamling eller i offentlighed, inkl. håndtering af nervøsitet og kropssprog og tekniske hjælpemidler. Derimod beskæftiger den sig stort set ikke med den særlige genre festtalen. Med afsæt i en kort gennemgang af den klassiske retoriks elementer gennemgås talegenrer, argumentationsformer, sproghåndtering- og øvrige virkemidler samt ikke mindst fremførelsen. Der er desuden både individuelle, gruppe- og holdøvelser. SMF er selv både retoriker og journalist og har arbejdet både på forskellige universiteter og dagblade.

Der findes en del om emnet - bla. Kjøllers omfattende Aschehougs store bog om at holde tale og Wolstrups Den store bog om taler til enhver lejlighed.

God og funktionel håndbog om at alle dele af det at skrive og holde en tale.


Arbejdsmiljø

Årg. 25 nr. 5 (2009)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 25 nr. 5 (2009)