Bøger / faglitteratur

Talent i skolen : identifikation, undervisning og udvikling


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. mar. 2011

Denne bog fortæller om den nyeste forskning indenfor talentpleje i skolen og fortæller, hvordan man kan støtte op om de særligt begavede børn, så deres talent bliver udfordret og udviklet i stedet for at forsvinde i selve undervisningen af hele klassen. Bogen henvender sig til folkeskolens lærere og er også velegnet at anvende på læreruddannelsen.

Bogens tre forfattere har alle mange bøger og megen pædagogisk forskning bag sig. Denne bog om talent i skolen rammer lige ned i den politiske og pædagogiske debat om de begavede børn i skolerne, som ikke får de udfordringer de har behov for. Bogen fortæller, hvordan man som skole kan støtte op om de særligt begavede børn og pleje deres talenter. Udgangspunktet for bogen er den nyeste forskning både internationalt og nationalt.

Det vil være oplagt også at læse nogle af forfatterne til denne bogs øvrige titler om samme emne, eksempelvis Skolens møde med elever med særlige forudsætninger, 2006, De intelligente børn : børn med særlige forudsætninger, 2007 og Teamets arbejde med - talentpleje, 2008 sammen med denne udgivelse.

Interessant og aktuelt pædagogisk indspark i den pædagogiske debat om undervisning af de særligt begavede børn. En bog som kan inspirere mange undervisere til at reflektere over egen praksis.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 28. juni 2011

af

af

Ditte Lisbjerg

d. 28. juni 2011


Undervisere.dk

Årg. 5, aug. (2011)

af

af

Ditte Lisbjerg

Årg. 5, aug. (2011)


Danske kommuner

Årg. 42, nr. 13 (2011)

af

af

Arne Sloth Kristoffersen

Årg. 42, nr. 13 (2011)