Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Talenttyven : en ualmindelig historie om en almindelig dreng


Beskrivelse


Adam og Cressida er søskende. Adam er helt normal, men Cressida har et fantastisk talent for at synge. Efter mødet med en talenttyv, byttes deres roller og Adam må tage affære for at redde sin søsters talent.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Martin W. Hansen

2008

Bogen henvender sig til de 12-14-årige og vil appellere til både piger og drenge.

Det er forfatterens første børnebog, og det er en vellykket debut. Den omhandler søskendeparret Adam og Cressida, der er forældreløse. Cressida har et stort talent for at synge, mens Adam er "helt almindelig". Bogen indledes med, at de inviteres til en talentkonkurrence på et afsidesliggende hotel. Konkurrencen er et dække for en talent-tyv, og Cressida mister sit talent. Hendes bror træder i karakter og kaster sig ud i en jagt på talent-tyven gennem resten af bogen. Den er underholdende hele vejen igennem og ender med nok løse ender til en fortsættelse. Forside og bagsidetekst giver et godt indtryk af bogen, og udtrykker på fin vis den spænding den indeholder.

Den storstilede skattejagt bogen igennem får den til at minde om Lise Bidstrups Sandrosen, 2007, som den også ligner rent sprogmæssigt.

Det er en rigtig god og spændende bog, der får en til at fundere over, hvad man egentligt selv har talent for.Informationer og udgaver