Bøger / faglitteratur / bibliografier

Talentudvikling i sport : reflekterende organisationer, gode teams og stærke atleter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2015

af

af

Henrik H Pedersen

d. 3. mar. 2015

I bogen samles nyeste viden omkring innovative projektor indenfor dansk talentudvikling og sportspsykologi. Kan bruges af undervisere og studerende fra gymnasieniveau.

Forfatterne, hvoraf flere er tilknyttet Team Danmark, beskriver dansk talentudvikling netop nu, med en bred vifte af vinkler på emnet. Her er bl.a. fokus på organisationskultur foruden trænere, trænerteams og det psykologiske aspekt. Det handler om at skabe gode talentudviklingsmiljøer med mening, værkstøjer og værdier og i den sidst ende at højne talentniveauet. Flere af emnerne belyses ud fra konkrete eksempler bl.a. gennem et kapitel om det sportspsykologiske arbejde i AaB fodbold foruden et kapitel om livet som ung talentfuld sportsudøver ved Tornbjerg Gymnasiums eliteordning. Bogen er i hardback kvalitet og A4 format, med grafik og farvefotos. Bagerst en præsentation af bogens mange forfattere og en større litteraturliste.

Spændende nyere viden omkring sportspsykologi og talentudvikling, som kan læses fra gymnasieniveau og bruges i opgavesammenhænge. Bogen præsenterer sig desuden godt layoutmæssigt.

Bogen indeholder det nyeste omkring talentudvikling i Danmark og er derfor unik. Bogens mere generelle emner er også beskrevet delvis i fx Talentudviklingsmiljøer i verdensklasseInspiration til talentudvikling og Inspiration til talentudviklingBogen indeholder det nyeste omkring talentudvikling i Danmark og er derfor unik. Bogens mere generelle emner er også beskrevet delvis i fx Talentudviklingsmiljøer i verdensklasse og .