Bøger / faglitteratur til børn / erindringer

Taler til ungdommen : hemmeligheder, opsange og gode råd fra 26 markante danskere


Beskrivelse


Ungdomsfortællinger om små fortrydelser og stor lykke samt opbyggelige ord og gode råd til unge voksne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2017

af

af

Merete Trap

d. 6. nov. 2017

"Vask med vaskenødder og eddike", "Fyr den af, hyg dig og gør nogle gode ting for dig selv", "Hellere blive til nogen end noget". Her kommer en samling af små ungdomsfortællinger, skrevet af 26 kendte danskere, henvendt til unge, men kan sagtens læses af voksne.

I denne bog har 26 kendte danskere skrevet små fortællinger til unge, med udgangspunkt i deres egne ungdomserfaringer. Feltet af bidragydere tæller alt fra fodboldspillere, journalister, skuespillere og politikere mm. Her kan fx nævnes journalist Abdel Aziz Mahmoud, med læresætningen "Behagelige mennesker kommer langt. Dumme mennesker kommer alene", skuespiller Amalie Dollerup, der fortæller om tre film, der ændrede hendes syn på verden og Petra Nagel giver 3 råd, som hun gerne selv ville have haft da hun var ung, såsom "Du kommer ikke til at være single for evigt".

Dette er en både velskrevet og sympatisk samling af gode råd til unge mennesker. Råd, som bidragyderne gerne selv ville have haft, da de var unge. De små fortællinger rummer både varme, humor og livslærdom. Det er en bog, som alle unge kunne have gavn af at læse, inden de træder ud i livet. Også velegnet som gave til et ungt menneske, fx en studentergave.

Bogens opbygning, eftertænksomhed og reflektioner minder om Kathrine Lilleørs Glæd dig!, som dog kun tager udgangspunkt i hendes egne erfaringer.


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 2018

af

af

Jørgen Carlsen (f. 1949)

d. 6. jan. 2018