Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Talismanen


Beskrivelse


En 12-årig dreng bliver ved en vens hjælp ført ind i Territorierne, en eventyrlig og farlig parallelverden, for at finde den talisman, der kan frelse både hans kræftsyge mor, Territoriernes dronning og verden fra ondskaben.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2003

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 9. dec. 2003

"Den 15. september 1981 stod en dreng ved navn Jack Sawyer på det sted, hvor hav og land mødes ...". Så tilforladeligt begynder King og Straub den krønike, der siden - over mere end 1300 sider - har trukket Jack rundt i forskellige parallelle verdener i kamp mod onde kræfter. Her i første del er det jagten på den talisman, der kan redde hans kræftsyge mor, der er omdrejningspunkt; men handlingen er i øvrigt så overdådigt rig på indfald, forskydninger, arketyper og referencer, at den fungerer som mytologi mere end roman. Det er også i omfang en voldsom bog, men den er velskrevet og fængslende hele vejen igennem. Romanen er oprindeligt fra 1984, og blev første gang udgivet i Danmark i 1994. Siden dengang er bogens ry vokset blandt fantasy fanatikere, og med udgivelsen af 2. del, Det sorte hus i 2002 er der grund til at tro, at den vil få en renæssance.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Karsten Just

d. 18. dec. 2018

En fantasyroman, fra to af genrens garvede forfattere. Den 12-årige Jack, hvis moder er kræftsyg og døende, er udset til at være den afgørende faktor i spillet om magten i en parallelverden,Territorierne, og via en sort opsynsmand med magiske evner, bliver han sendt til Territorierne, en forunderlig arkaisk verden, på jagt efter Talismanen, der kan frelse den syge dronning der, ogmoderen her, og samtidig frelse verdenen fra undertrykkelse og det onde. Jack drager afsted på en farefuld færd gennem et vagt forandret landskab, er ude for masser af hårrejsende oplevelser, mensejrer i sidste ende med hjælp fra sin kammerat Richard. Begivenheder i denne verden og parallelverdenen griber ind i hinanden, gamle regnskaber gøres op, det onde besejres og det gode triumferer,som det sig hør og bør. En forunderlig historie, velfortalt og fængslende, med Jack i den absolutte hovedrolle, en lille usikker 12-årig der udvikler sig til en handlekraftig, sej og snarrådigdreng, fortalt medindlevelse og masser af fantasi, der skaber et helt anderledes univers, vedkommende og med et budskab.


Weekendavisen

d. 17. mar. 1995

af

af

Damian Arguimbau

d. 17. mar. 1995


Berlingske tidende

d. 28. feb. 1995

af

af

Jakob Levinsen

d. 28. feb. 1995