Bøger / faglitteratur til børn / opskrifter

Tammartagaq (flere sprog)


Beskrivelse


Nissepigen Maria og tegneserievæsnet Miki giver forslag til forskellige aktiviteter man kan lave i forbindelse med juleforberedelserne: strikkeopskrifter, syning af bamser, opskrifter på gløgg, havregrynskugler, ingefærkager, pebernødder m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 10. nov. 2011

Ideen til bogen ligger til grund for julekalenderen, Tammartagaq, der blev vist på grønlandsk tv i 2010. Bogen henvender sig til børn og deres voksne, der sammen vil forberede sig til julen.

Bogen, der er fremstillet under bæredygtige og miljøvenlige forhold, fremstår med mange fotos fra den grønlandske tv-produktion af julekalenderen samt fotos af de produkter, der er anvisninger og opskrifter på. Bogens tekster er sat på grønlandsk og dansk. Bogen giver forskellige forslag til aktiviteter, man kan lave i forbindelse med juleforberedelser og gaveforslag. Der er en strikkeopskrift på en hue, opskrifter på gløgg, havregrynskugler, ingefærkager, Luciabrød, kagehus, pebernødder, glaserede æbler og varm kakao. Man får ideer til at sy bamser, en kæphest og foldning af kuverter. Fotos af skuespilleren Maria fra tv-produktionen er bærende. Bagerst får læseren nogle ideer til at spare på energien: korte brusebade, tag cyklen, ikke bruge tørretumbler m.fl.

Mange af opskrifterne på bagværk kan du finde i jule- og kogebøger for børn.

Bogen henvender sig primært til børn, der har set den grønlandske julekalenderudsendelse. De kender Maria og historien. Flere steder virker det forvirrende for læsningen, når 1. linje er på grønlandsk, og den næste er på dansk. Typografien er sat med mange forskellige fonte, hvilket også kan forvirre børn i deres læsning. Valg af opskrifter og ideer virker ret tilfældige. Bogen fremtræder som en børnebog, men aktiviteterne kræver en voksen i nærheden.