Bøger / skønlitteratur til børn

Tandlægen


Beskrivelse


Billedbog. En lille dreng fortæller om et besøg hos tandlægen, hvor han lærer, hvad der er sundt for tænderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Inger Søndergaard

2008

Brugsbog for børn fra 2 år til forberedelse af de første tandlægebesøg, og som også kan bruges til en snak om tandbørstning og hvordan man holder sine tænder sunde.

Forfatteren kender vi fra flere bøger om Nanna og Noa, og denne adskiller sig ikke væsentligt fra de tidligere bøger, udover at drengen, som bogen handler om, er unavngivet men til forveksling ligner Noa. Tegnestilen er naiv og meget enkel, med tyk sort konturstreg og klare håndmalede farveflader. Figurerne er tegnet meget ens, således at både tandlæge, dreng og mor udviser både glæde og tryghed. Opbygningen er traditionel med en helsides illustration på højresiderne og en forholdsvis fyldig tekst uddybet med en lille tegning på venstresiderne. Bogen beskriver den rare tandlæges remedier og de forskellige faser i tandlægebesøget, og slutter med en døgncirkel, der viser hvad der er godt for barnets tænder. Bogens kraftige omslag og det tykke papir kan holde til mange gennemlæsninger.

I modsætning til andre billedbogstitler om tandlæger tager bogen ikke udgangspunkt i problemer som fx tandlægeskræk, sutter, huller i tænderne osv. men lægger hovedvægten på det nøgternt beskrivende. En lille drengs oplevelser ved tandlægebesøget, og hvad tandlægebesøget lærer ham om at holde tænderne sunde.

Sød brugsbog som falder fint ind i mængden af bøger om tænder for børn fra 2-6 år.Informationer og udgaver